Dobrodošel december!

Prihaja najbolj čarobni čas v letu. Uživam ob pogledu na pisane lučke, ki krasijo hiše in mesta. Obožujem vonj po sveže pečenih piškotih, še raje jih jem. V zraku je veselo in prijetno vzdušje.

smrekca2

 Letos sem s postavitvijo božičnega drevesa malo pohitela, da bomo lahko čim dalj časa uživali ob pogledu nanj. Ker imamo pa doma radovednega enoletnika, dokaj majhno dnevno sobo in nobene primerne police kamor bi lahko postavili drevesce, sem se odločila za nekoliko drugačnejše drevesce. Drevesce je sestavljeno iz vej in visi na žeblju na steni. Je idealno za majhna stanovanja. Prepričana sem, da bi takšno božično drevesce še komu prišlo prav. Zato, vam bom predstavila postopek izdelave. Pred izdelavo sem sicer hotela celoten postopek poslikati in prikazati, ampak sem tako navdušeno ustvarjala, da sem na svoj namen popolnoma pozabila. Se bom pa kljub temu potrudila in vam čimbolje opisala sam postopek izdelave.

Drevesce sem okrasila z doma narejenimi okraski iz stiroporastih kroglic. Nanj sem dodala še različne figurice, ki sem jih dobila skozi pretekla leta.

bunkice

Okraski za drevesce so zelo enostavni za izdelavo in resnično čudoviti. Za prebarvanje bunkic sem želela granitno barvo. To je malo gostejša barva, ki vsebuje drobna zrnca. Ampak je žal v želeni barvi nisem nikjer dobila. Zato sem jo naredila sama. V akrilno barvo sem zmešala malo mivke in ta-da, nastala je granitna barva. Sama sem za bunkice uporabila odtenek rdeče, ki se imenuje magenta. Bunkice sem prebarvala z mešanico mivke in barve, ter nanje potresla bleščice. Bunkice sem pustila en dan stati, da so se posušile.

Za rdeče bunkice potrebujete:

  • stiroporaste kroglice
  • rafijo
  • kljukice
  • bleščice
  • mivko
  • čopič
  • akrilno barvobožični okraski iz stiroporja

 

. Drug dan sem vanje navila kaveljčke in navezala rafijo. Nato je sledilo še drevesce.

Fant mi je iz gozda prinesel veje različnih dolžin. Veje sem pa obeh koncih med seboj povezala z navadno vrvico. Razdalja med palicami je cca. 20-25cm.

vejeKomaj sem čakala, da “smrekco” obesim na steno! Končno je sledilo okraševanje. Na veje sem privezala doma narejene bunkice in različne okraske. Zelo pomembno je, da je drevesce nekaj centimetrov odmaknjeno od stene, saj okraski lepše visijo. To sem dosegla z zamaški iz plute, ki sem jih nalepila na zadnjo stran vej.

drevesce-iz-vej3Na koncu so sledile še lučke. Ovila sem jih okrog vsake veje in okrog drevesca. Tako je drevesce dobilo obliko.

drevesce-iz-vej2

smrekca-iz-vej1

drevesce iz vej

Juhu, čarobno božično drevesce je končano!

Priporočene objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja