Zadnji dnevi decembra in začetek novega leta je tak čas, ko analiziramo preteklo leto in si začrtamo cilje za prihodnost. Tudi sama ne morem mimo tega, sploh letos. Leta 2016 se bom verjetno večkrat spominjala, ko bom rekla »kako luštno je bilo na porodniški«. Kljub neprespanim nočem, posledični utrujenosti, utrujenim ušesom od joka, ko imaš vseskozi v glavi misel« ali to delam prav, ga zebe, mu je vroče«, je bilo iztekajoče se leto prav čarobno. Pozabiš neprijetnejši del in uživaš v njihovem smehu ter se čudiš, kako hitro dojemajo in vsak dan pogruntajo kakšno novo stvar. Poleg tega ti pa otrok prinese popolnoma nov pogled na svet.

Se mi zdi, da je v tem času čisto preveč pomembna kariera in materialne dobrine. Več ko imaš, več veljaš. Če nimaš novega avta nemškega porekla, dragih oblačil kao neke hude znamke, ki so jih btw verjetno izdelali otroci na kitajskem za pest riža,  fotke na facebooku z novo uro, nisi dosegel nič. Stvar okusa in osebne perspektive seveda, kakor vsakemu paše. Ampak ugotovila sem, da nismo samo služba in denar. Da imamo v življenju cel kup vlog. Sama sem mama, hči, punca, prijateljica, vnukinja, nečakinja, sestrična, snaha, svakinja, ustvarjalka, en del šivilje, ninushka,  in še bi lahko naštevala. Najpomembnejši so odnosi z najbližjimi. Za njih si je treba vzeti čas. Časa pa je vsako leto manj in zato je toliko bolj pomembno, da odnose negujemo.

Velik del mene je tudi ustvarjanje in šivanje. Šivalni stroj se mi je zdel zanimiv že od nekdaj. Prvič pa sem ga začela uporabljati v petem razredu. Prav spomin se tega trenutka. Sama sem bila doma, hodila od sobe do sobe in tuhtala kaj naj počnem. Pa sem prišla do kabineta, kjer je bil šivalni stroj. Spomnila sem se, da bi lahko za Barbiko sešila novo krilo. In sem začela. Pobrskala sem za blagom. Izbrala sem kos črne podloge, ki je bil rahlo ponesrečena izbira, saj med šivanjem zelo drsi sem ter tja. Pa sem začela. Blago sem razrezala in začela šivati. Itak se je takoj strgala nit in potrebno ga je bilo ponovno vpeljati. Misija nemogoče! Cel kup luknjic, zank, obročkov, itd. Mislim, da sem se celo popoldne mučila s tem, ampak mi je naposled le uspelo. Sešila sem skupaj tisti kos blaga in nastalo je nekaj podobnega krilu. Barbiki sem ga sicer oblekla, ampak je vsepovsod nekaj štrlelo in vleklo po šivih. Ampak vaja dela mojstra. Na koncu osnovne šole sem si že sešila majico.

V teh letih sem se že ogromno naučila, a še več se moram. Po približno 18. letih druženja s šivalnim strojem, se ga še nisem naveličala in upam, da se ga ne bom še kmalu. Bila so obdobja, ko sem ustvarjala malo manj in obdobja, ko ustvarjam več. Vedno sem čutila, da se bom bolj posvetila šivanju in ustvarjanju, ko bom na porodniškem dopustu. In res je bilo tako. Porodniške je konec, a še vedno vztrajam. Čez dan je čas za družino, ponoči ali v zgodnjih jutranjih urah, ko še vsi spijo pa je čas zame. Čeprav priznam, da mi pogosto tudi čez dan misli uidejo v šivalnico in kakšno malenkost postorim tudi čez dan. Marsikdo misli, da izdelek nastane tako, da se samo usedeš in v pol ure je narejen. Pa žal ni tako enostavno. Vsak izdelek vzame kar nekaj časa, od razvijanja ideje, nabave blaga, krojenja, šivanja in do tega, da pride izdelek do vas.

Ampak, če v nečem resnično uživaš, ni nič težko. Res so vzponi in padci, boljši in slabši dnevi, včasih tisoč idej in pride dan, ko je glava prazna. Ampak tako je življenje. Treba je vztrajati. Sama večkrat pomislim, da je življenje samo eno. Zakaj bi počel nekaj kar te ne veseli, ko pa veš, da so stvari v katerih uživaš. Če ne poskusiš ne veš. Zato upam, da bom še naprej lahko ustvarjala in se bom še naprej trudila.

Zato bi se iz srca rada zahvalila vsem, ki me spremljate in mi zaupate. Brez vas mi nebi uspelo uresničevati svojih ciljev in sanj.

Želim vam, da bi se v letu, ki prihaja opogumili in začeli uresničevati svoje sanje.

Želim vam

zaljubljeno, sončno, zdravo,

uspešno, srčno, drzno,

 prijetno, sproščeno, nagajivo,

srečno in sladko

leto 2017!

 

Nina

Priporočene objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja