BLOG

Srce ali razum?

Vir: Pinterest

 

Sem mislila, da bom na dopustu lahko izklopila, a le še bolj premišljujem o tem. Moram dati iz sebe. Ponavadi me rešuje delo, da ne premišljujem preveč. Delo je ostalo doma. Jaz pa sedim ob morju in razmišljam.

Oh, te odločitve. Odločanje mi ni nikoli šlo. Vedno preveč tuhtam. Znašla sem se v situaciji, ko se moram odločiti. Če bi bila v tej situacji nekaj mesecev nazaj, bi bila odločitev popolnoma lahka. Zakaj za vraga nam življenje še bolj zapleta že tako dovolj zapleteno življenje.

Ko si že končno narediš načrt kako naprej, se ti vse obrne. Čez noč. Ničkolikokrat sem si že rekla, da bom nehala načrtovati. Vedno pride nekaj vmes. Naj bo še uradno. Od danes naprej ne načrtujem več. Pika!

Eni se zlahka odločijo, pa naj bo kar bo. Drugi premišljujemo. Imam dve možnosti. Če se odločim za prvo, poslušam srce. Če se odločim za drugo, se odločim za razum.

Torej srce ali razum?

 

Vir: Pinterest

 

Skozi leta sem se naučila slediti občutku. Naj vam povem primer. Še predno sem bila noseča, sem imela vedno občutek, da se bom lahko bolj posvetila ustvarjanju, ko bom na porodniškem dopustu. V času nosečnosti, so mi govorili: »boš videla, nič časa ne boš imela«. A očitno sem imela srečo, ker je mali pridno spal in sem v času porodniške resno začela svoj hobi spreminjati v službo. Če me kdaj kdo vpraša za nasvet, vedno rečem, zaupaj občutku. Zakaj imam potem sedaj težavo pri odločitvi?

Po eni strani je vse tako enostavno. Črno in belo. Rečem da ali ne. In grem naprej. Vem, da kompiliciram. Preveč.

A kaj, ko je tu toliko kaj pa če? Kaj če mi bo žal? Kaj, če je to enkratna priložnost? Kaj če preveč tvegam? Kaj, če mi ne bo uspelo? Kaj, če….

Je fraza »poslušaj svoje srce« precenjena? Smo v času, ko nam na vsakem koraku sporočajo, da si moramo privoščiti nekaj zase, moramo se izboljšati, moramo poslušati sebe, itd. Kje je meja? Kdaj srce in kdaj razum?

Naj raje ubogam razum in se s tem izognem tveganju. Naredim to kar je prav.

Kakorkoli se bom odločila, bo vredu. Ne bo prav, niti narobe. V vsakem primeru bom pa potrebovala veliko poguma. Vsake toliko časa nas v življenju čakajo velike odločitve. Vse to je del življenja. Enkrat je lažje, drugič težje.

 

 

Ampak na koncu se vse izide, kajne? 😉

Kako se pa vi odločate? Poslušate srce ali razum?

 

Nina