Splošni pogoji spletne strani www.ninushka.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Zakon ureja pravice in obveznosti potrošnikov ter ponudnika.    

S spletno stranjo www.ninushka.com upravlja Nina Homar s.p., v nadaljevanju ponudnik.

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 4. dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 7. način plačila in dostave,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop,
 10. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

Ponudnik

 • Nina Homar, Šmartno 7a, 1219 Laze v Tuhinju
 • Ninushka, izdelava torb in dodatkov, Nina Homar s.p.
 • Davčna številka: 60767758
 • Telefon: 031235707

Cene

Vse cene so v €. Ponudnik ni zavezanec za DDV. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost. Cene ob izdelkih v galeriji so informativne. Če je izdelek narejen po naročilu, potrošnik točno ceno izve, pred zaključkom naročila izdelka, potem ko se ponudnik in potrošnik dogovorita o naročilu. Cena izdelka se lahko spremeni spremeni glede na dodaten čas dela in porabljen material.

Cene izdelka, ki je na voljo takoj,  je navedena ob izdelku in velja v trenutku oddaje naročila in nima v naprej določene veljavnosti. Cene ne vključujejo poštnine.

Naročilo izdelka in rok izdelave

Naročilo izdelka se odda na mail nina@ninushka.com ali preko facebook strani https://www.facebook.com/nina.ninushka. Večina izdelkov je narejenih po naročilu. Potrošnik napiše kakšne so želje in nato ponudnik na podlagi njegovih želja izdelek naredi.

Izdelek na zalogi potrošnik prejme v 1-3 delovnih dneh po prejetem plačilu. Za izdelek po naročilu, običajno ponudnik potrebuje od 15-21 dni za izdelavo. Če se mudi, se izdelek lahko naredi tudi hitreje.  Lahko pa ponudnik za izdelavo potrebuje tudi več kot 21 dni, vendar ne več kot 60 dni.

Lastnosti blaga

Lastnosti blaga so navedene na spletni strani ob slikah izdelkov.

Fotografije izdelkov v so simbolične. Barva na sliki lahko nekoliko odstopa od realne barve izdelka.

Galerija služi za vzorec izdelkov za naročilo. Izdelek ni na voljo takoj, razen če ni drugače napisano ob izdelku. Če ima ponudnik material na zalogi, je možno naročiti enak izdelek. V nasprotnem primeru potrošnik pove svoje želje in se ponudnik potrudi narediti izdelek po njegovih željah, če je to mogoče.

Vračilo izdelka

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh od prejetja, obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Odstop od pogodbe sporoči na email naslov nina@ninushka.com. Potrošnik mora vrniti izdelek nepoškodovan, neuporabljen in v orginalni emabalaži. Strošek, ki ga ima potrošnik pri vračilu blaga, je strošek pošiljanja blaga. Izdelek je potrebno vrniti najkasneje v 30 dneh od obvestila o odstopu od pogodbe. Razen če sta se pogodbeni stranki dogovorili drugače, potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe, če je izdelek izdelan po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam. V primeru odstopa od pogodbe ponudnik nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Ponudnik lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago. Vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun.

Stvarna napaka

Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve

 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo. Ponudnik ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu ali
 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
 • vrne plačani znesek.

Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

 • odpravi pomanjkljivosti pri opravljeni storitvi ali
 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju s pomanjkljivostjo pri opravljeni storitvi ali
 • ponovno opravi storitev ali
 • vrne plačani znesek.

Roki, ki so določeni za odgovornost prodajalca za stvarne napake, se smiselno uporabljajo tudi za izvajalca storitve, če s posebnim zakonom ni določen daljši rok.

Če obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi ni sporna, mora podjetje čimprej, vendar najpozneje v roku osmih dni ugoditi potrošnikovi zahtevi. Podjetje mora pisno odgovoriti potrošniku na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi sporen.

Stvarna napaka se ne prizna v naslednjih primerih:

 • če kupec ni ravnal po navodilih za uporabo izdelka (so priložena ob nakupu),
 • če je kupec malomarno ali nestrokovno ravnal z izdelkom
 • če je bil izdelek vzdrževan nepravilno

Varstvo osebnih podatkov

Upravljavka spletnega mesta www.ninushka.com zagotavlja varovanje osebnih podatkov, ki bodo uporabljeni izključno v namene naročila in ne bodo posredovani tretjim osebam.
V primeru težav oz. nejasnosti pri uporabi spletnega mesta si lastnik spletnega mesta pridržuje pravico do stika s potrošnikom prek sredstev komunikacij na daljavo.

Kaj so piškotki?

Piškotki so tekstovne datoteke, ki na našem strežniku prepoznajo vaš računalnik. Piškotki ne prepoznajo individualnega uporabnika, pač pa računalnik, ki je bil uporabljen pri dostopu na spletno stran. Ko vstopite na posamezno spletno stran, je vašemu računalniku avtomatično dodeljen piškotek. Ko se uporabnik ob vsakem naslednjem obisku vrne na stran,  prepozna vaš računalnik in tako ohrani nastavitve, ki jih je uporabnik že uporabil ter tako omogoči uporabniku enkratno prijavo brez vnovičnega vnašanja uporabniškega imena in gesla ob vsakem naslednjem obisku. Piškotke uporablja večina spletnih strani.

Poznamo različne vrste piškotkov:

Začasni piškotki ali piškotki seje: so iz računalnika odstranjeni, ko zaprete brskalnik. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje začasnih informacij, npr. elementov v nakupovalnem vozičku.

Trajni piškotki ali shranjeni piškotki: v računalniku ostanejo tudi, ko zaprete brskalnik. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje informacij, npr. vpisno ime in geslo, tako da se ni treba vpisati vsakič, ko obiščete neko mesto. 

Lastni piškotki: so s spletnega mesta, ki si ga ogledujete, in so lahko trajni ali začasni. Spletna mesta te piškotke včasih uporabljajo za shranjevanje informacij, ki jih bodo znova uporabila, ko naslednjič obiščete to mesto.

Drugi piškotki: so iz oglasov drugih spletnih mest (npr. pojavnih oglasov ali reklamnih trakov) na spletnem mestu, ki si ga ogledujete. Spletna mesta te piškotke uporabljajo za sledenje vaši rabi spleta za tržne namene. 

Google Analytics omogoča vpogled v statistiko obiskanosti spletne strani, o novih in povratnih obiskovalcih, trajanju posameznih obiskov in podobnem. Vse te informacije pridobiva z uporabo piškotkov. Podatkov, pridobljenih z Google Analytics ne delimo s tretjimi osebami. Več o Google Analytics piškotkih si lahko preberete na povezavi tukaj.

Ponudnik spletne strani ne odgovarja za morebitni vdor v spletno stran.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Za kakršnakoli vprašanja ali pomoč sem vam na voljo na nina@ninushka.com.