Splošni pogoji spletne strani www.ninushka.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Zakon ureja pravice in obveznosti potrošnikov ter ponudnika.

S spletno stranjo www.ninushka.com upravlja Nina Homar s.p., v nadaljevanju ponudnik.

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja),
 2. kontaktne podatke, ki omogočajo uporabniku hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 4. dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 7. način plačila in dostave,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop,
 10.  pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

Ponudnik

 • Nina Homar, Šmartno 7a, 1219 Laze v Tuhinju
 • Polni naziv: Ninushka, izdelava torb in dodatkov, Nina Homar s.p.
 • Davčna številka: 60767758
 • Telefon: 031 235 707
 • TRR:  SI56 0231 0155 3299 228 (odprt pri NLB)

Cene

Vse cene so v €. Ponudnik ni zavezanec za DDV. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost. Cene ob izdelkih v galeriji so informativne. Če je izdelek narejen po naročilu, izve potrošnik točno ceno pred zaključkom naročila izdelka, potem ko se ponudnik in potrošnik dogovorita o naročilu. Cena izdelka se lahko spremeni glede na dodaten čas dela in/ali porabljen material.

Cena izdelka, ki je na voljo takoj, je navedena ob izdelku in velja v trenutku oddaje naročila in nima v naprej določene veljavnosti. Cene ne vključujejo poštnine.

Naročilo izdelka preko e-maila ali FB strani

Naročilo lahko oddate:

 • na mail naslov nina@ninushka.com
 • na spletni strani www.ninushka.com
 • preko facebook strani https://www.facebook.com/nina.ninushka.
 • preko instagram strani https://www.instagram.com/nina.ninushka/

Nekaj izdelkov je narejenih vnaprej in so na zalogi. Ponudnik pa omogoča tudi naročilo izdelkov po želji kupca. Kupec napiše kakšne so želje in nato ponudnik na podlagi njegovih želja izdelek naredi.

Naročanje izdelkov v spletni trgovini

Določene izdelke je možno naročiti tudi direktno preko spletne strani.

Postopek nakupa:

V trgovini kupec izbira med izdelki v različnih menijih. S klikom na gumb “dodaj v košarico” izdelek doda v košarico. Košarica se nahaja v desnem zgornjem delu spletne strani. In s klikom na košarico si kupec lahko ogled izdelke v košarici.

Če kupec želi izdelek odstraniti iz košarice, klikne na “x” ob izdelku.

Če kupec želi zaključiti nakup klikne gumb “nadaljuj na blagajno”.

V nadaljevanju kupec vnese zahtevane kontaktne podatke, ki jih potrebujemo za potrditev naročila in dostavo.

Za vnos kupona za popust klikne na gumb “Kliknite tukaj za vnos kode”, ki se nahaja nad obrazcem za kontakne podatke.

Način plačila je plačilo po predračunu. Po zaključku naročila, kupec na svoj elektronski naslov dobi obvestilo o naročilu in podatke za plačilo.

Če se kupec želi preklicati naročilo, to lahko stori v eni uri od potrditve naročila. Po tem času ponudnik preveri naročilo in ga pripravi za kupca.

V primeru, da bi želel kupec izdelek prejeti na drugačen naslov od navedenega, je potrebno klikniti na “dotavi na drug naslov”

V primeru, da pride do tehnične težave, kot je očitno napačna cena, ali pa v vmesnem času izdelka ni več na zalogi, si ponudnik pridržuje pravico, da naročilo zavrne. O tem bo kupec obveščen in mu ponudnik ponudi drug izdelek ali pa vrne plačani znesek.

Način plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z nakazilom na transakcijski račun podjetja. Podatke, potrebne za nakazilo kupec prejme preko elektronske pošte po oddanem naročilu. Ponudnik naročilo rezervira za največ 3 dni od potrditve naročila.

Po prejemu plačila ponudnik pošlje račun v pdf. obliki sicer na elektronski naslov kupca ali ga priloži pošiljki.

Dostava, osebni prevzem in poštnina

Izdelek na zalogi potrošnik prejme v 1-5 delovnih dneh po prejetem plačilu.

Za izdelek po naročilu, običajno ponudnik potrebuje od 15-21 dni za izdelavo. Če se mudi, se izdelek lahko naredi tudi hitreje. Lahko pa ponudnik za izdelavo potrebuje tudi več kot 21 dni, vendar ne več kot 60 dni.

Cene, navedene na spletni strani ne vključujejo zneska poštnine. Strošek pošiljanja je 3,80€ in ga plača kupec, razen če ni drugače dogovorjeno. Pakete dostavlja Pošta Slovenije. Cene veljajo za pakete dostavljene znotraj Slovenije.

Možna je tudi dostava v tujino. V tem primeru se znesek dostave obračuna po ceniku Pošte Slovenije. Osebni prevzem je možen v okolici Kamnika.

Lastnosti blaga

Lastnosti blaga so navedene na spletni strani ob slikah izdelkov.

Fotografije izdelkov so simbolične. Barva na sliki lahko nekoliko odstopa od realne barve izdelka.

Galerija služi za vzorec izdelkov za naročilo. Izdelek ni na voljo takoj, razen če ni drugače navedeno. Če ima ponudnik material na zalogi, je možno naročiti enak izdelek. V nasprotnem primeru potrošnik pove svoje želje in se ponudnik potrudi narediti izdelek po njegovih željah, če je to mogoče.

Popusti

Na spletni strani www.ninushka.com lahko potekajo različni popusti in akcije. Popusti se med seboj ne seštevajo. Popusti so navedeni ob izdelku. Popustov ni mogoče zamenjati za denarno izplačilo. V kolikor kupec kupi stvar pred popusti, ni upravičen do dodatnih popustov, četudi so znižani enaki izdelki. Prav tako popusti ne veljajo na izdelke po naročilu. Ponudnik si pridržuje pravico, da določenega izdelka v času trajanja popustov ni več na zalogi in ga ni možno več izdelati. 

Popust si ponudnik lahko zagotovi tudi z uporabo veljavno kodo za popust. Koda za popust je časovno omejena in je po izteku neveljavna. Za vnos kupona za popust klikne na gumb “Kliknite tukaj za vnos kode” in vpiše veljavno kodo. Po vnosu kode se popust avtomatsko odšteje od cene naročila.

Darilni boni

Ponudnik omogoča tudi nakup darilnih bonov. Zneski darilnega bona so poljubi, a morajo biti zaokroženi na 10€, 20€, 30€,… Darilni boni so oštevilčeni in niso časovno omejeni. Darilnih bonov ni mogoče menjati za gotovino. Za nakupe, ki so nižji od zneska na bonu, ponudnik ne vrača denarja. Pri nakupih v katerih je znesek višji od zneska na bonu je možno doplačilo. Darilni boni nimajo časovne omejitve. Prenehajo veljati le v primeru, da ponudnik Nina Homar s.p. zaključi z dejavnostjo.

E-novice

Potrošnik s prijavo na e-novice soglaša, da ga ponudnik z elektronskimi sporočili obvešča o novostih in akcijah. Od e-novic se potrošnik lahko kadarkoli odjavi. Ponudnik se obvezuje, da elektronskega naslova uporabnika ne bo zlorabil ali posredoval tretji osebi.

Vračilo izdelka

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh od prejetja, obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Odstop od pogodbe sporoči na e-mail naslov nina@ninushka.com. Potrošnik mora vrniti izdelek nepoškodovan, neuporabljen in v originalni embalaži. Strošek, ki ga ima potrošnik pri vračilu blaga, je strošek pošiljanja blaga. Izdelek je potrebno vrniti najkasneje v 30 dneh od obvestila o odstopu od pogodbe. Razen če sta se pogodbeni stranki dogovorili drugače, potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe, če je izdelek izdelan po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam. V primeru odstopa od pogodbe ponudnik nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Ponudnik lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago. Vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun.

Stvarna napaka

Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve

 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo. Ponudnik ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu ali
 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
 • vrne plačani znesek.

Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

 • odpravi pomanjkljivosti pri opravljeni storitvi ali
 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju s pomanjkljivostjo pri opravljeni storitvi ali
 • ponovno opravi storitev ali
 • vrne plačani znesek.

Roki, ki so določeni za odgovornost prodajalca za stvarne napake, se smiselno uporabljajo tudi za izvajalca storitve, če s posebnim zakonom ni določen daljši rok.

Če obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi ni sporna, mora podjetje čim prej, vendar najpozneje v roku osmih dni ugoditi potrošnikovi zahtevi. Podjetje mora pisno odgovoriti potrošniku na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi sporen.

Stvarna napaka se ne prizna v naslednjih primerih:

 • če kupec ni ravnal po navodilih za uporabo izdelka (so priložena ob nakupu),
 • če je kupec malomarno ali nestrokovno ravnal z izdelkom,
 • če izdelek ni bil vzdrževan pravilno

Varstvo osebnih podatkov

Upravljavka spletnega mesta www.ninushka.com zagotavlja varovanje osebnih podatkov, ki bodo uporabljeni izključno v namene naročila in ne bodo posredovani tretjim osebam. Z vašimi osebnimi podatki ravnamo skrbno in odgovorno. V primeru težav oz. nejasnosti pri uporabi spletnega mesta si lastnik spletnega mesta pridržuje pravico do stika s potrošnikom prek sredstev komunikacij na daljavo.

S 25.5.2018 je pričela veljati Splošna uredba o varstvu podatkov oz. GDPR.

Kaj so piškotki?

Piškotki so tekstovne datoteke, ki na našem strežniku prepoznajo vaš računalnik. Piškotki ne prepoznajo individualnega uporabnika, pač pa računalnik, ki je bil uporabljen pri dostopu na spletno stran. Ko vstopite na posamezno spletno stran, je vašemu računalniku avtomatično dodeljen piškotek. Ko se uporabnik ob vsakem naslednjem obisku vrne na stran,  prepozna vaš računalnik in tako ohrani nastavitve, ki jih je uporabnik že uporabil ter tako omogoči uporabniku enkratno prijavo brez vnovičnega vnašanja uporabniškega imena in gesla ob vsakem naslednjem obisku. Piškotke uporablja večina spletnih strani.

Poznamo različne vrste piškotkov:

 • Začasni piškotki ali piškotki seje: so iz računalnika odstranjeni, ko zaprete brskalnik. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje začasnih informacij, npr. elementov v nakupovalnem vozičku.
 • Trajni piškotki ali shranjeni piškotki: v računalniku ostanejo tudi, ko zaprete brskalnik. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje informacij, npr. vpisno ime in geslo, tako da se ni treba vpisati vsakič, ko obiščete neko mesto.
 • Lastni piškotki: so s spletnega mesta, ki si ga ogledujete, in so lahko trajni ali začasni. Spletna mesta te piškotke včasih uporabljajo za shranjevanje informacij, ki jih bodo znova uporabila, ko naslednjič obiščete to mesto.
 • Drugi piškotki: so iz oglasov drugih spletnih mest (npr. pojavnih oglasov ali reklamnih trakov) na spletnem mestu, ki si ga ogledujete. Spletna mesta te piškotke uporabljajo za sledenje vaši rabi spleta za tržne namene.

Google Analytics omogoča vpogled v statistiko obiskanosti spletne strani, o novih in povratnih obiskovalcih, trajanju posameznih obiskov in podobnem. Vse te informacije pridobiva z uporabo piškotkov. Podatkov, pridobljenih z Google Analytics ne delimo s tretjimi osebami. Več o Google Analytics piškotkih si lahko preberete na povezavi tukaj.

Intelektualna lastnina

Spletna stran www.ninushka.com je last Nina Homar, prav tako vse fotografije, zapisi in logotipi. Vse to je intelektualna lastnina, s katero lahko upravlja samo Nina Homar.  Z dostopom do spletnega mesta se uporabniku dovoli, da lahko omejeno in le za zasebne namene uporablja vsebino spletnega mesta pod pogoji iz teh splošnih pogojev uporabe. Vsako reproduciranje ali druga uporaba kateregakoli elementa na portalu ali za katerikoli drug namen, vključno z komercialno uporabo ali za tretje osebe je prepovedano brez vnaprejšnjega pisnega soglasja lastnice strani.

Omejitev odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovi spletni strani. Kljub temu, se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletni strani. V tem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova nina@ninushka.com. Postopek obravnave je zaupen.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi Ninushka, Nina Homar s.p. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Ninushka, ki kot ponudnik blaga omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na spletni povezavi: <<–POVEZAVA–>>

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Ponudnik spletne strani ne odgovarja za morebitni vdor v spletno stran.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Za kakršnakoli vprašanja ali pomoč sem vam na voljo na nina@ninushka.com.

Datum zadnje spremembe pogojev poslovanja: 15.11.2021