Splošni pogoji spletne strani www.ninushka.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Zakon ureja pravice in obvezno potrošnikov ter ponudnika.

S spletno stranjo www.ninushka.com upravlja Nina Resnik s. p., v nadaljevanju ponudnik.

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja),
 2. kontaktne podatke, ki omogočajo uporabniku hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 4. dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, mora biti dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 6. jasno in nedvoumno določene cene (razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza),
 7. način plačila in dostave,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop,
 10. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

Ponudnik

 • Nina Resnik, Šmartno 7a, 1219 Laze v Tuhinju
 • Polni naziv: Ninushka, izdelava torb in dodatkov, Nina Resnik s.p.
 • Davčna številka: 60767758
 • Telefon: 031 235 707
 • TRR:  SI56 0231 0155 3299 228 (odprt pri NLB)

Cene

Vse cene so v €. Ponudnik ni zavezanec za DDV. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost. Cene ob izdelkih v galeriji so informativne. Če je izdelek narejen po naročilu, izve kupec točno ceno pred zaključkom naročila izdelka, potem ko se ponudnik in kupec dogovorita o naročilu. Cena izdelka se lahko spremeni glede na dodaten čas dela ali porabljen material.

Cena izdelka, ki je na voljo takoj, je navedena ob izdelku in velja v trenutku oddaje naročila in nima v naprej določene veljavnosti. Cene ne vključujejo poštnine.

Naročilo izdelka preko e-maila ali socialnih omrežij

Naročilo lahko oddate:

 • na mail naslov nina@ninushka.com
 • na spletni strani www.ninushka.com
 • preko Facebook strani https://www.facebook.com/nina.ninushka.
 • preko Instagram strani https://www.instagram.com/nina.ninushka/

Nekateri izdelki so narejeni vnaprej in so na zalogi. Ponudnik omogoča tudi naročilo izdelkov po želji kupca.

Naročanje izdelkov v spletni trgovini

Določene izdelke je možno naročiti tudi direktno preko spletne strani www.ninushka.com.

Postopek nakupa:

V spletni trgovini kupec izbira med izdelki v različnih menijih. S klikom na gumb “dodaj v košarico” izdelek doda v košarico. Povezava na košarico se nahaja v desnem zgornjem delu spletne strani. S klikom na košarico si kupec lahko ogleda izdelke v košarici.

Če kupec želi izdelek odstraniti iz košarice, klikne na “x” ob izdelku.

Če kupec želi zaključiti nakup in naročiti izdelke, klikne gumb “nadaljuj na blagajno”.

V nadaljevanju kupec vnese zahtevane kontaktne podatke, ki jih potrebujemo za potrditev naročila in dostavo.

Za vnos kupona za popust kupec klikne na gumb “Kliknite tukaj za vnos kode”, ki se nahaja nad obrazcem za kontaktne podatke.

Način plačila je plačilo po predračunu. Po zaključku naročila, kupec na svoj elektronski naslov prejme obvestilo o naročilu in podatke za plačilo.

Če kupec želi preklicati naročilo, to lahko stori v eni uri od potrditve naročila. Po tem času ponudnik preveri naročilo in ga pripravi za pošiljanje.

V primeru, da želi kupec izdelek prejeti na naslov drugačen od navedenega, je potrebno klikniti na “dostavi na drug naslov”

V primeru, da pride do tehnične težave, kot je očitno napačna cena, ali pa v vmesnem času izdelka ni več na zalogi, si ponudnik pridržuje pravico, da naročilo zavrne. O tem ponudnik obvesti kupec in mu ponudi drug izdelek ali vrne plačani znesek.

Način plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z nakazilom na transakcijski račun podjetja. Podatke, potrebne za nakazilo kupec prejme preko elektronske pošte po oddanem naročilu. Ponudnik naročilo rezervira za največ 3 dni od potrditve naročila. Če kupec v tem času ne poravna kupnine se naročilo šteje za preklicano,
 • z gotovino ob osebnem prevzemu.

Po prejemu plačila ponudnik pošlje račun v pdf. obliki na elektronski naslov kupca ali ga priloži pošiljki.

Dostava, osebni prevzem in poštnina

Izdelek na zalogi potrošnik prejme v 1-5 delovnih dneh po prejetem plačilu.

Izdelek, ki ni na zalogi ponudnik  običajno zagotovi v 20 – 30 dneh. Po dogovoru se rok lahko  skrajša. Če izdelka ni mogoče zagotoviti v roku, ponudnik obvesti kupca in v dogovoru podaljšata rok, vendar ne več kot na 60 dni.

Cene, navedene na spletni strani ne vključujejo poštnine. Strošek pošiljanja je 4,50 € in ga plača kupec, razen če ni drugače dogovorjeno. Pakete dostavlja Pošta Slovenije. Cene veljajo za pakete dostavljene znotraj Slovenije.

Možna je tudi dostava v tujino. V tem primeru se znesek dostave obračuna po ceniku Pošte Slovenije.

Dobavni roki

Na spletni strani pod zavihkom »spletna trgovina« so objavljeni izdelki, ki so na zalogi ali jih ponudnik izdela po naročilu. Zaradi narave dela pa se lahko zgodi, da izdelka ni na zalogi.

Vsi izdelki so jasno označeni z oznakami:

 • oznaka NA ZALOGI pomeni, da je izdelek narejen in je lahko odposlan v 1-5 delovnih dneh po prejetem plačilu,
 • oznaka NA VOLJO PO NAROČILU pomeni, da je na zalogi material iz katerega izdelam željen izdelek.
 • oznaka NI NA ZALOGI pomeni, da točno takšnega izdelka ni več na zalogi in ga ve tej kombinaciji ne bo več možno izdelati. Lahko pa se izdela v drugi kombinaciji materialov.  V tem primeru naj kupec kontaktira ponudnika nina@ninushka.com.

Lastnosti blaga

Lastnosti blaga so navedene na spletni strani ob slikah izdelkov.

Fotografije izdelkov so simbolične. Barva na sliki lahko nekoliko odstopa od realne barve izdelka.

Galerija služi za vzorec izdelkov za naročilo. Izdelek ni na voljo takoj, razen če ni drugače navedeno. Če ima ponudnik material na zalogi, je možno naročiti enak izdelek. V nasprotnem primeru potrošnik sporoči svoje želje in če je mogoče ponudnik naredi tak izdelek.

Popusti

Na spletni strani www.ninushka.com lahko potekajo različni popusti in akcije. Popusti se med seboj ne seštevajo. Popusti so navedeni ob izdelku. Popustov ni mogoče zamenjati za denarno izplačilo. V kolikor kupec naroči izdelek preden je veljal popust, ni upravičen do popusta, četudi so znižani enaki izdelki. Prav tako popusti ne veljajo za izdelke po naročilu. Ponudnik si pridržuje pravico, da določenega izdelka v času trajanja popustov ni več na zalogi in ga ni možno več izdelati. 

Popust si kupec lahko zagotovi tudi z uporabo veljavne kode za popust. Koda za popust je časovno omejena in je po izteku neveljavna. Za vnos kupona za popust kupec klikne na gumb “Kliknite tukaj za vnos kode” in vpiše veljavno kodo. Po vnosu kode se popust avtomatsko odšteje od cene naročila.

Darilni boni

Ponudnik omogoča tudi nakup darilnih bonov. Zneski darilnega bona so poljubi, a morajo biti zaokroženi na 10 €. Darilni boni so oštevilčeni in niso časovno omejeni. Darilnih bonov ni mogoče menjati za gotovino. Za nakupe, ki so nižji od zneska na bonu, ponudnik ne vrača denarja. Pri nakupih v katerih je znesek višji od zneska na bonu je možno doplačilo. Darilni boni nimajo časovne omejitve. Prenehajo veljati le v primeru, da ponudnik zaključi z dejavnostjo.

E-novice

Kupec s prijavo na e-novice soglaša, da ga ponudnik z elektronskimi sporočili obvešča o novostih in akcijah. Od e-novic se kupec lahko kadarkoli odjavi. Ponudnik se obvezuje, da elektronskega naslova uporabnika ne bo zlorabil ali posredoval tretji osebi.

Vračilo izdelka

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, ima kupec pravico, da v 14 dneh od prejetja izdelka obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Odstop od pogodbe sporoči na e-mail naslov nina@ninushka.com. Kupec mora vrniti izdelek nepoškodovan, neuporabljen in v originalni embalaži. Strošek, ki ga ima potrošnik pri vračilu blaga, je strošek pošiljanja blaga. Izdelek je potrebno vrniti najkasneje v 30 dneh od obvestila o odstopu od nakupa. Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe, če je izdelek izdelan po njegovih navodilih in prilagojen njegovim osebnim potrebam. V primeru odstopa od pogodbe ponudnik najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Ponudnik lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga. Ponudnik vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun.

Stvarna napaka

Ponudnik mora kupcu izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake izdelka

 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo;
 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila ponudniku znana;
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je ponudnik izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost izdelka za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli ponudnikovih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti ponudnika v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Kupec mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in ponudniku omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko kupec ponudniku sporoči osebno, o čemer mu mora ponudnik izdati potrdilo. Ponudnik ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo po dveh letih od nakupa izdelka. Šteje se, da je napaka na izdelku obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od nakupa.

Kupec, ki je pravilno obvestil ponudnika o napaki, ima pravico od njega zahtevati, da:

 • odpravi napako na izdelku ali
 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • izdelek z napako zamenja z novim brezhibnim izdelkom ali
 • vrne plačani znesek.

Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil ponudnika.Če obstoj napake na izdelku oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi ni sporna, mora ponudnik čim prej, vendar najpozneje v roku osmih dni ugoditi kupčevi zahtevi. Ponudnik mora pisno odgovoriti kupcu na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je obstoj napake na izdelku oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi sporen.

Stvarna napaka se ne prizna v naslednjih primerih:

 • če kupec ni ravnal po navodilih za uporabo izdelka, ki so priložena ob nakupu,
 • če je kupec malomarno ali nestrokovno ravnal z izdelkom,
 • če izdelek ni bil pravilno vzdrževan.

Varstvo osebnih podatkov

Upravljavka spletnega mesta www.ninushka.com zagotavlja varovanje osebnih podatkov, ki bodo uporabljeni izključno v namene naročila in ne bodo posredovani tretjim osebam. Z vašimi osebnimi podatki ravnamo skrbno in odgovorno. V primeru težav oz. nejasnosti pri uporabi spletnega mesta si lastnik spletnega mesta pridržuje pravico do stika s potrošnikom prek sredstev komunikacij na daljavo.

S 25. 5. 2018 je pričela veljati Splošna uredba o varstvu podatkov oz. GDPR. Ponudnik z vsemi podatki o kupcu upravlja v skladu s predpisano zakonodajo.

Kaj so piškotki?

Piškotki so tekstovne datoteke, ki na našem strežniku prepoznajo vaš računalnik. Piškotki ne prepoznajo individualnega uporabnika, pač pa računalnik, ki je bil uporabljen pri dostopu na spletno stran. Ko vstopite na posamezno spletno stran, je vašemu računalniku avtomatično dodeljen piškotek. Ko se uporabnik ob vsakem naslednjem obisku vrne na stran,  prepozna vaš računalnik in tako ohrani nastavitve, ki jih je uporabnik že uporabil ter tako omogoči uporabniku enkratno prijavo brez vnovičnega vnašanja uporabniškega imena in gesla ob vsakem naslednjem obisku. Piškotke uporablja večina spletnih strani.

Poznamo različne vrste piškotkov:

 • Začasni piškotki ali piškotki seje: so iz računalnika odstranjeni, ko zaprete brskalnik. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje začasnih informacij, npr. elementov v nakupovalnem vozičku.
 • Trajni piškotki ali shranjeni piškotki: v računalniku ostanejo tudi, ko zaprete brskalnik. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje informacij, npr. vpisno ime in geslo, tako da se ni treba vpisati vsakič, ko obiščete neko mesto.
 • Lastni piškotki: so s spletnega mesta, ki si ga ogledujete, in so lahko trajni ali začasni. Spletna mesta te piškotke včasih uporabljajo za shranjevanje informacij, ki jih bodo znova uporabila, ko naslednjič obiščete to mesto.
 • Drugi piškotki: so iz oglasov drugih spletnih mest (npr. pojavnih oglasov ali reklamnih trakov) na spletnem mestu, ki si ga ogledujete. Spletna mesta te piškotke uporabljajo za sledenje vaši rabi spleta za tržne namene.

Google Analytics omogoča vpogled v statistiko obiskanosti spletne strani, o novih in povratnih obiskovalcih, trajanju posameznih obiskov in podobnem. Vse te informacije pridobiva z uporabo piškotkov. Podatkov, pridobljenih z Google Analytics ne delimo s tretjimi osebami. Več o Google Analytics piškotkih si lahko preberete na povezavi tukaj.

Intelektualna lastnina

Spletna stran www.ninushka.com je last Nine Homar, prav tako vse fotografije, zapisi in logotipi. Vse to je intelektualna lastnina, s katero lahko upravlja samo Nina Homar.  Z dostopom do spletnega mesta se uporabniku dovoli, da lahko omejeno in le za zasebne namene uporablja vsebino spletnega mesta pod pogoji iz teh splošnih pogojev uporabe. Vsako reproduciranje ali druga uporaba kateregakoli elementa na portalu ali za katerikoli drug namen, vključno s komercialno uporabo ali za tretje osebe je prepovedano brez vnaprejšnjega pisnega soglasja lastnice strani.

Omejitev odgovornosti

Ponudnik se po trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovi spletni strani. Kljub temu, se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletni strani. V tem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik izpolnjuje svojo dolžnost in zagotavlja učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova nina@ninushka.com. Postopek obravnave je zaupen.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi Ninushka, Nina Homar s.p. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Ninushka, ki kot ponudnik blaga omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na spletni povezavi: <<–POVEZAVA–>>

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Ponudnik spletne strani ne odgovarja za morebitni vdor v spletno stran.

Za kakršnakoli vprašanja ali pomoč sem vam na voljo na nina@ninushka.com.

Datum zadnje spremembe pogojev poslovanja: 20.11.2023