KAKO OBLAČILA POPRAVITE SAMI

Ko odpade pritiskač oz. tisti kovinski netek

Danajšnje popravilo bo prišlo prav predvsem mamicam, ki svoje malčke oblačite tudi  v bodije in majice s pritiskači. To si tisti kovinski gumbki, ki jih najdemo predvsem na spodnjem delu bodijev in na ovratnikih majic oziroma puloverjev. Kdaj pa kdaj se zgodi, da majico ali bodi neprevidno odpremo in pritiskač odleti. Pogosto odpade tudi med pranjem v pralnem stroju. Če nimate doma ravno preše ali klešč za pritiskače, manjkajoči del lahko zamenjate s prišivnim pritiskačem.

Potrebujete

  • šivanko
  • sukanec podobne barve, kot je oblačilo
  • škarje
  • pritiskač ustrezne velikosti

Prišivne pritiskače lahko kupimo v različnih velikostih. Po velikosti se razlikujejo za nekaj milimetrov in se lahko hitro uštejemo pri nakupu. Ali kupimo premajhne ali prevelike. Zato priporočam, da oblačilo vzamete s seboj v trgovino in če je možno preizkusite, kateri bi bil pravi.

Postopek

Odrežete nitko in jo vdanete v šivanko. Na koncu obeh nitk naredite vozelj. Na mesto odpadlega pritiskača položite novi pritiskač. Mali pritiskači imajo običajno štiri luknjice. Prišijete ga skozi vse štiri luknjici. Skozi vsako luknjico vdanete večkrat, da bo res močno prišit. Na koncu naredite vozelj in to je to-končano! 

 

Veselo šivanje!