BLOG

Pica rolice

Pica rolice oz. pica kruhki so zadnje časi zelo popularni. Nič čudnega, če so pa božanske. In seveda, jih je bilo treba narediti tudi doma. Prvič mi niso najbolj uspeli. Potem sem pa zadnjič jedla tiste taprave in preučevala kako so narejeni. 🙂 Pa sem se jih spet lotila.

Recept je enostaven in dokaj hitro so narejene. Edino kar traja malo več časa, je vzhajanje testa. Testo za pico pa lahko pripravite tudi par dni vnaprej in čaka v hladilniku do takrat, ko ga rabite. Mi ga imamo narejenega v hladilniku tudi do 6 dni. Kar je ker redkost, ker običajno ga prej porabimo. 😉

Sestavine:

  • testo za pizzo iz cca. 500g moke (receptov je na spletu kar nekaj, tudi od naših najboljših kuharskih blogerjev, kateregakoli izberete bo super)
  • pasirani pelati z origanom
  • sir (najbolje mozzarela)
  • pečen pršut (lahko tudi šunka)

Priprava:

Prva pomembna stvar je valjanje testa. Testo za pico razvaljajte čim tanjše na pravokotno obliko. Ampak ne sme biti pretanko, tam nekje pol centimetra. Če je testo predebelo, bo preveč kruha in ne bodo tiste prave rolice.

Ko je testo razvaljano, jih narežemo na pravokotnike. Tu je pomembno, da pravokotniki niso preširoki, ampak le toliko, da celo rolico prepognete 2x. Če bo prevečkrat zavita, bo predebela in bo preveč testa. Moji pravokotniki so bili cca. 12x23cm.

Na njih namažete pelate ( na sliki so pomešani s ketchapom, ker sem jih imela premalo. Ampak so samo s pelati boljši, vsaj za moj okus). Razmažete jih po sredini in enem stranskem robu, ostali robovi morajo ostati brez.

Na testo s pelati naložite pečen pršut in sir. Jaz dam sir narezan na palčice. Lahko ga tudi naribate.

Naslednji pomemben korak je zvijanje. Prvo malo prepognemo stranski del, na moji sliki na desni. Nato še zgoraj in spodaj. Potem pa prepognemo še celo rolico 2x.

Rolice polagamo na peki papir. Jaz jih pečem na peki papirju na glineni plošči. Pečejo se na 275 stopinjah cca. 10min, toliko da so zlato rjave barve. Plošča mora biti obvezno predhodno ogreta vsaj 30min.

Na pekaču jih še nisem pekla. Na pekaču bi jih pekla na 250 stopinj približno 15min oz. toliko da so zlato rjave barve, kot te na sliki. Je pa čas peke odvisen od vaše pečice.

Pa dober tek. 🙂

testo za pizzo
Testo za pizzo
Testo za pizzo razvaljamo v pravokotno obliko
Prvo prepognemo stranski del
Nato še zgoraj in spodaj.
In zvijemo oz. 2x prepognemo.
Pizza rolice.