KAKO OBLAČILA POPRAVITE SAMI

Otroške hlače in luknje na kolenih

         

  Ta vikend so za popravilo prišle na vrsto dvoje otroške hlače, strgane na kolenih. Verjetno pri otrocih najpogosteje strgan del hlač. Pošiti sem mu morala dvoje hlače. Sive z modrimi pikicami sem mu izdelala pred približno letom dni in od takrat jih ima verjetno vsak teden oblečene. Kroj sem izelala sama. Merila sem ga na Maksu in njegovih starejših prijateljih ( Maja, tvoje punce so super 😉 ). Toliko časa sem ga popravljala in dopolnjevala, doker ni bilo to to. Najraje mu oblačim takšne in tudi Maks jih očitno obožuje. Kako vem? Izveste na koncu. 😉 Druge hlače je dobil za darilo in so v uporabi približno pol leta.

Hlače bi lahko popravila na več načinov, a sem se odločila za flike na kolenih. Zakaj? Ker flike hlače poživijo in jih naredijo kot nove. 

Potrebujete:

  • aplikacijski papir
  • koščke blaga
  • šivalni stroj
  • likalnik
  • škarje
  • svinčnik
  • košček papirja, iz katerega izrežete poljubno obliko flike za na koleno

Aplikacijski papir je sestavljen iz tanke prozorne mrežice in papirja, ki je podoben peki papirju.

Blago položite na aplikacijski papir. Mrežast del se mora dotikati blaga. Blago in papir polikate, da se zlepi skupaj.

Na hrbtno stran aplikacijskega papirja postavite vzorec, ga narišete in izrežete. “Peki papir” odstranite in blaga in kolenčnik položite na hlače. Čez likate z likanikom tako dolgo, da se kolenčnik zalepi na hlače.

Hlače obrnete okrog, saj boste tako lažje šivali. Kolenčnik obšijete okrog in okrog. Če vaš šivalni stroj to ponuja, lahko dodate tudi okrasen šiv.

otroške_hlače_flika_na_kolena_ninushka (2)

Za sive hlače sem uporabila elastično blago v videzu jeansa. Hlače so sive s temno modrimi okrasnimi šivi in se jim to blago krasno poda.

Spodnjim hlačam sem dodala fliki v razičnih barvah. Se mi zdi, da hlače poživijo in jih naredijo še bolj frajerske. Ko sem hlačke popravila, sem mu jih oblekla, da vidim kako je izpadlo in seveda za fotografijo. Hlačke mu želim sleči in ga obleči v tiste, ki jih je imel prej oblečene. Ampak, mi ni pustil! Ni in ni jih hotel sleči. Očitno so mu z novimi dodatki še bolj všeč. 🙂